Kyyditykset olivat ongelma kuskin pilalle madalletun auton ja tapahtuman syrjäisen sijainnin takia. Valotikut käsiin ja liftaamaan vaan. Roihut ilmestyivät näkyviin, jännitys kipristi mahaa, savu tuoksui mahdottoman hyvältä. Lipunmyynnin jälkeen oli vielä hiekkatietä käveltävänä, pian kuitenkin sukelsimme pimeälle metsäpolulle. 

Tuikut valaisivat kulkuamme, rytmi alkoi kantautua korviin. Suunnistimme ensin chillille etsimään porukkaamme joka oli saapunut pari tuntia ennen meitä kyyditysten takia. Dekot olivat upeat, nuotiot loimusivat ja ihmisten puheensorina säesti musiikkia. Muistatteko lapsuutenne majaleikit? Tuolien päälle viritettyjä vilttejä ja pyyhkeitä? Olimme juuri astuneet valtavaan vilttimajaan jossa värit läikähtelivät seinillä ja katossa. Lapsuudesta tuttu tunne valtasi mielen kokonaan. Samaan aikaan majassa jännitti, mutta kuitenkin oli turvassa. Maailmaa pakoon sinne missä ihmisen on hyvä.

Lähdimme toista tuikkupolkua pitkin päälavalle jatkamaan etsintöjä jotka tuottivatkin heti tulosta. Dekot olivat henkeäsalpaavat.. Sydän otti musiikin rytmin lasereiden piiskatessa savuntäyteistä yöilmaa, tuhansien värien välkkyessä verkkokalvoilla. Ihmiset tanssivat transsissa, joku taiteili poiden kanssa hypnotisoiden minut kokonaan. UV-valo sai kaiken hohtamaan niin epätodellisesti ettei enää tiennyt missä menee aidon ja epäaidon raja.

Istahdimme nuotion ääreen termoskahville levähtääksemme hetken. Voiko tämän parempaa olla? Rakkaita ihmisiä nuotiokahvilla kanssani syksyisessä yössä. Nousu, rytmi, transsi, euforia.

Tämän tyylisissä tapahtumissa parasta on rähinän olemattomuus. Kukaan ei tappele eikä huuda. Et tunne ketään mutta olet kuitenkin yhteydessä kaikkiin. 

Yö muuttui aamuksi. Oli lähdettävä kävelemään ja hyvästeltävä metsä, ainakin seuraavaan kertaan saakka. Oli jo valoisaa, sumua olisi voinut leikata veitsellä. Miten ihmiset jaksavat pyörittää elämäänsä töiden ja ryyppäämisen voimalla? Työ uuvuttaa ja alkoholi turruttaa, ei ihme jos väsyy. Tuntuu että omat ongelmat kutistuivat tämän reissun aikana todella paljon. 

Jos tarvitset kevyttä terapiaa tai suhteellisuudentajua ongelmiisi ja haluat vielä pitää kaiken lisäksi hauskaa, suosittelen.

 

DSC_0417.jpg

Poi-tanssija.