Puhutaanpa nyt epäsuoraan.

Mielen avaaminen, tajunnanlaajennus, se on asia josta ei tiedä ennen kuin on sen kokenut. Kun kaikki aistisi ja vaistosi heräävät, lähdet ulos, olet eläin, osa tätä yhtä suurta tietoisuutta, näet kaikin tavoin enemmän. Pimeänäkösi on kuin kissalla, näet kaiken eri tavalla, tarkemmin ja herkemmin, kuin näkisit vain asiat joilla on merkitystä. Ja kuitenkin näet aivan kaiken. Kuuletkin eri tavoin, äänten pehmeys vaivuttaa sinut transsiin kunnes jossain rasahtaa oksa, saalistajan vaistot heräävät, vai ovatko ne sittenkin saaliin? Tunnet yöilman kämmenilläsi muttet tunne lainkaan kosteutta etkä kylmää. Voisit juosta ja kävellä loputtomiin, et väsy, olet susi vaelluksellaan. Askeleesi ovat joustavat ja sulavat.

Kun tulet sisään, tuntuu kuin sinut olisi suljettu kodistasi. Katsot peiliin ja näet eläimen sisälläsi. Näet sen eläimen joka on löytynyt meistä kaikista ennen kuin erkanimme luonnosta ja lopetimme ajattelun. En usko että kuka tahansa ihminen pääsisi samanlaiseen tilaan. Ensinnäkin suuri osa on peloteltu 'valistuksen' ansiosta niin hyvin ettei kokeilisi mistään hinnasta. Toisekseen, joidenkin ihmisten vaistot vain ovat heikentyneet liikaa. 

"...ja samankaltaiset aineet eivät ole huumeita perinteisessä merkityksessä, vaan välineitä joiden avulla voimme tavoittaa olemuksemme syvempiä tasoja ja tulla tietoiseksi omasta henkisestä alkuperästämme."

Tämä aihe on tabu, mutta siitä on liian mukava kirjoittaa. Silti turhauttavaa koska puoliakaan ei pysty sanoin kertomaan.


To be continued -